Economia 31/03/2021

Amazon revela les seves xifres a Espanya: 5.400 milions d'euros d'ingressos i 2.500 d'inversió

Fins ara la companyia presentava la facturació de les seves filials independents, però no el negoci real a l'Estat

2 min
Amazon ensenya els budells del seu laberint al Prat

BarcelonaEra un misteri fins ara, però per primera vegada des de la seva arribada, Amazon ha fet pública la seva xifra de negoci a Espanya. El gegant del comerç electrònic va registrar uns ingressos bruts totals de 5.400 milions d'euros durant el 2020, un any en què el confinament ha disparat la venda de productes a través de la xarxa. Segons ha explicat aquest dimecres la companyia, a finals de l'any passat comptava amb una plantilla de més de 12.000 treballadors a Espanya, dels quals 5.000 van ser contractats durant l'últim exercici.

Amazon també ha revelat quants impostos va pagar a Espanya el 2020. Concretament, van ser més de 261 milions: 140 en concepte d'impostos directes totals (com el de societats o sobre els béns immobles) i més de 121 de taxes recaptades indirectament (com l'IVA). La vicepresidenta i directora general d'Amazon.es, Mariangela Marseglia, ha celebrat aquestes dades i ha insistit en l'aposta pel mercat espanyol del grup fundat per Jeff Bezos: "Hem invertit fortament en l'economia espanyola i en la seva gent més de 6.800 milions d'euros en deu anys".

Amazon assegura que va invertir 2.500 milions d'euros a Espanya el 2020, que ha destinat principalment a la millora dels processos i la qualitat del servei. Actualment la seva xarxa logística a l'Estat està formada per més de 30 centres i magatzems, després que l'any passat inaugurés les instal·lacions de Dos Hermanas (Sevilla), Alcalá de Henares (Madrid), Múrcia, Rubí i Leganés (Madrid).

Les vendes de 5.400 milions d'euros anuals d'Amazon a Espanya impliquen que la companyia nord-americana ingressi prop de la meitat de la facturació prevista d'El Corte Inglés per al 2020 (entre 11.000 i 12.000 milions), segons ha avançat el diari Cinco Días. La multinacional també presumeix del nombre de pimes espanyoles que venen a través de la plataforma (més de 9.000) i la mitjana de 27,4 milions d'euros que va pagar en salaris durant l'any passat.

Embolic de societats

Fins ara la plataforma de comerç electrònic no donava informació sobre els ingressos de la sucursal Amazon EU Sarl, que reporta directament a la matriu de Luxemburg i engloba les vendes de productes dels seus portals a l'Estat. Així doncs, els càlculs sobre el negoci d'Amazon a Espanya s'estimaven només a través dels comptes presentats al Registre Mercantil de les filials amb les quals opera el negoci logístic o de serveis web al núvol. El 2019 aquestes societats van ingressar 835 milions d'euros, una xifra molt inferior al volum real del negoci d'Amazon al mercat espanyol.

stats