TRANSPORTS

En guàrdia per l'amenaça de vaga als aeroports

L'associació d'afectats per l'aturada dels controladors del pont de la Puríssima ja ha reclamat que es garanteixin els serveis mínims, davant la possibilitat que els treballadors d'AENA es neguin a treballar per Setmana Santa per protestar contra la privatització. Rubalcaba es mostra tranquil i diu que Blanco "està disposat a dialogar"

L'Agrupació de Demandants Afectats pel Tancament de l'Espai Aeri ha demanat aquest dissabte que es garanteixin els serveis mínims i que no s'utilitzin els "passatgers com a ostatges en les negociacions" per a la privatització d'AENA.

L'organització de passatgers, que integra viatgers que no van poder volar per la manca de controladors en l'últim pont de la Puríssima, es refereix a l'amenaça que aquest dissabte han llançat els sindicats d'AENA, que han assegurat que convocaran vagues des de Setmana Santa fins a l'estiu si el govern espanyol no rectifica la seva idea de privatitzar la societat estatal, que gestiona els aeroports espanyols.

L'Agrupació, creada pel despatx d'advocats Cremades & Calvo-Sotelo, ha demanat que "mai més no es produeixi una situació com la viscuda el 3 de desembre de 2010, amb el tancament de l'espai aeri, en què els passatgers van ser ostatges d'un col·lectiu ".

Durant una manifestació de treballadors d'AENA aquest dissabte a Madrid, els sindicats han criticat el govern de Zapatero perquè vol canviar el model de gestió aeroportuària ja que, segons ells, es posa "al servei" dels interessos de les empreses i no dels ciutadans.

El director d'AENA, Javier Marín, ha intentat calmar els ànims assegurant que es mantindran en tot cas els drets dels treballadors adquirits fins ara, i alhora ha recordat que l'Estat seguirà tenint una participació majoritària en l'ens gestor, del qual només es vendrà el 49 per cent del capital, com a màxim.

A l'altra banda de la barrera, el vicepresident primer del govern espanyol i ministre de l' Interior , Alfredo Pérez Rubalcaba , ha dit que " confia i desitja " que el conflicte que AENA amb els seus treballadors es resolgui per la " via del diàleg " .

En declaracions als periodistes a Cadis , Rubalcaba ha manifestat que " per ara el que hi ha és una preocupació dels sindicats " i ha assenyalat que li consta que el ministre de Foment , José Blanco , " està disposat a dialogar " .

Etiquetes

Més continguts de