CRISI FINANCERA
Economia 07/01/2013

Mas-Colell: “El criteri per decidir si s'augmenta o no un impost serà si té capacitat recaptatòria”

El conseller d'Economia diu a Catalunya Ràdio que intentaran fixar l'objectiu de dèficit a l'1,5%, i no al 0,7% que pretén el govern Espanyol. Admet que l'ajust català afectarà el sector públic, malgrat que no ha precisat com

Ara
2 min

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, assegura que la Generalitat intentarà que l'objectiu de dèficit per al 2013 se situï a l'1'5% i no al 0'7%, com pretén el govern espanyol, un objectiu que el titular d'Economia ha assegurat que "implica un superàvit primari de 800 milions que, en un moment de recessió, no té ni cap ni peus".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, Mas-Colell ha admès que aquest objectiu marcarà el grau dels ajustos a Catalunya. Tanmateix, ha advertit que "estem en una situació que per quadrar els números caldrà actuar per totes bandes i sense gaire elecció respecte a opcions". En aquesta línia, Mas-Colell ha dit que "les opcions ideològiques donaran poc marge", i ha admès que "el criteri per decidir si s'augmenta o no un impost serà si té capacitat recaptatòria".

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el titular d'Economia ha admès que "l'ajust afectarà tot el sector públic" i, malgrat que no ha precisat de quina manera s'executarà, ha avançat que no serà de manera "uniforme" a tot el sector. El conseller també ha admès que "si hi havia alguna mesura fàcil i poc dolorosa d'estalviar despesa, ja s'ha fet", i ha advertit que "qualsevol euro que no aconseguim per la banda dels ingressos, l'haurem d'aconseguir per la banda de la despesa".

El titular d'Economia ha negat que ERC ja hagi donat el seu suport a cegues als pressupostos que està preparant la Generalitat: "ERC no dóna el vistiplau a les coses sense veure-les", ha dit Mas-Colell. Tanmateix, ha matisat que Esquerra "sap que ens trobem en una situació en què els números hauran de quadrar", i en què "els controladors" tenen "mecanismes" per "fer que els quadrem", ha advertit.

stats