Economia 24/02/2011

L'Aràbia Saudita destina 26.000 milions d'euros per evitar que les revoltes als països àrabs s'escampin

El rei Abdal·lah anuncia que apujarà un 15% els salaris dels funcionaris, indultarà les persones que han anat a presó per no pagar els deutes i donarà ajudes als estudiants i els aturats per calmar la població

Redacció
1 min
El rei Abdulà de l'Aràbia Saudita

BarcelonaL'Aràbia Saudita ha aprovat un pla de 26.000 milions d'euros en ajudes a la seva població davant el temor que les revoltes que s'estan vivint als països àrabs es puguin escampar al seu propi país.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El rei Abdal·lah ha decidit apujar un 15% els salaris dels funcionaris per combatre la creixent inflació. També s'indultaran les persones que han anat a la presó per no pagar deutes i es concediran ajudes als estudiants i als aturats.

L'anunci del rei Abdal·lah ha coincidit amb el seu retorn a l'Aràbia Saudita tres mesos després d'haver marxat del país. Durant aquest temps ha estat als Estats Units rebent un tractament mèdic.

L'Aràbia Saudita és la principal productora del món de petroli. El país és responsable de pràcticament una tercera part del petroli que genera l'OPEP, l'organització que agrupa els principals països productors.

stats