Economia 11/01/2021

Aragonès: "La millor escola per ser conseller d'una empresa energètica és ser ministre de l'Estat"

El vicepresident critica la "pressió" de les grans companyies arran de la pujada del preu de la llum

Ara
1 min
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl vicepresident del govern català, Pere Aragonès, ha denunciat la "capacitat d'influència" de les empreses energètiques sobre el poder polític. "La millor escola per ser conseller d'una empresa energètica és haver sigut ministre de l'Estat", ha lamentat Aragonès.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el responsable d'Economia de la Generalitat, els consells d'administració de les grans companyies elèctriques estan "plenes d'exministres del PSOE i del PP", la qual cosa, a parer seu, demostra que "la política és influenciable" per aquestes empreses. El fet que els mercats energètics estiguin regulats pel govern espanyol fa que moltes empreses utilitzin expolítics per fer "pressió política" sobre els reguladors estatals, ha dit Aragonès en una entrevista a la Cadena SER.

Les declaracions d'Aragonès s'emmarquen en un context de crítiques de molts sectors i partits a la recent pujada de la factura de la llum a Espanya, que amb l'actual onada de fred ha arribat a màxims històrics. Aquesta situació ha dividit els dos socis del govern espanyol, el PSOE i Unides Podem. A més, l'1 de gener passat també va pujar el preu del gas.

stats