Economia 30/05/2012

L'Íbex perd un 2,58% i s'acosta als 6.000 punts

Bankia ha tornat a patir una forta caiguda i la prima de risc ha arribat als 540 punts

Ara
1 min

BarcelonaLa borsa espanyola ha repetit i fins i tot empitjorat els mals resultats d'ahir i de dimarts, i ha tancat amb una nova caiguda, avui del 2,58%. Avui l'Íbex-35 ha tancat en els 6.090 punts, fregant els 6.000.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa que més ha caigut ha sigut Sacyr Vallerhermoso, que ha perdut un 11,18%, seguida de Bankia, que ha caigut un 8,60%, i la seva acció ja val poc més d'un euro, un valor que ha perdut de forma temporal a mig matí tot i que després s'ha recuperat. A diferència dels últims dies, els bancs s'han allunyat de la zona baixa de la llista i, tot i caure, ho han fet amb menys força de l'habitual i, de fet, CaixaBank s'ha situat entre les empreses que menys han perdut.

Les borses europees s'han apuntat a l'onada baixista i Frankfurt ha perdut un 1,8%, París un 2,2%, Milà un 1,8% i Londres un 1,7%. L'euro, per la seva banda, ha seguit la seva devaluació i ja val 1,24 dòlars.

La prima de risc ha continuat la seva escalada impulsada pels dubtes sobre la gestió del govern de la crisi de Bankia i ha arribat als 540 punts bàsics, un nou màxim històric.

stats