Economia 08/07/2012

Els miners del carbó arriben a Madrid després de dues setmanes caminant

El sector acumula 42 dies de vaga per la retallada de les ajudes públiques. Els miners desplaçats a Madrid preparen una gran manifestació per a dimecres

Efe
1 min
Miners arribant a Madrid

MadridLa marxa del carbó ha arribat aquest diumenge a Madrid després de dues setmanes de recorregut, que coronaran amb una manifestació dimecres per protestar contra la retallada del 63% en les partides destinades al sector de la mineria del carbó.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Han conclòs així dues marxes de miners que fa setmanes que van començar. D'una banda, els miners asturians, lleonesos i palentins han arribat a la localitat de Collado Villalba, mentre que els aragonesos han culminat la seva a Alcalá de Henares.

Ambdues columnes confluiran la nit del dimarts a Madrid, on es trobaran a la Puerta del Sol el dia abans de la manifestació que culminarà les protestes dels treballadors.

La marxa procedent d'Astúries i Castella i Lleó, a la seva arribada a Collado Villalba, ha rebut crits de suport amb frases com "Madrid sencer se sent miner!", "Visca la lluita de la classe obrera!" o "Aquests són els que treuen el carbó!".

El sector de la mineria del carbó acumula a dia d'avui 42 jornades de vaga indefinida per la retallada en les ajudes públiques al carbó, que el ministeri d'Indústria, Energia i Turisme ha defensat en les múltiples reunions que ha mantingut en els últims mesos amb empreses i treballadors.

Per intentar desbloquejar la situació, el titular del departament, José Manuel Soria, s'ha trobat aquesta setmana amb els responsables estatals d'Indústria d'UGT i CCOO, que van afirmar a la seva sortida que no hi havia hagut apropament en la negociació.

Les retallades en les partides per al carbó arriben al 63%, una rebaixa que propiciaria, en opinió de patronal i sindicats, el tancament de les explotacions a Espanya.

stats