Economia 03/06/2013

La ministra d'Ocupació diu que les dades de l'atur de maig seran "bones i esperançadores"

Báñez desestima la proposta del Banc d'Espanya de rebaixar el salari mínim interprofessional a alguns treballadors i demana que "flueixi el crèdit"

Efe
1 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i la titular de Treball, Fátima Báñez.

MadridLa ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha insistit aquest dilluns que les dades de l'atur registrat de maig, que se sabran demà, seran "bones i esperançadores". El president espanyol, Mariano Rajoy, va fer el mateix pronòstic aquest dissabte a Sitges, on va dir que les xifres d'atur justificaran el rendiment de la reforma laboral.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans abans d'assistir a un acte informatiu de Nueva Economía Fórum, en què ha intervingut el secretari general d'UGT, Cándido Méndez, Báñez ha dit que espera que demà "molts espanyols" tinguin una bona notícia. Aquestes dades són les que "animen" l'executiu espanyol a "seguir treballant davant l'encara molt elevat nivell d'atur", ha dit Báñez.

Preguntada sobre la recomanació del Banc d'Espanya de rebaixar el salari mínim interprofessional (SMI) a alguns treballadors, Báñez ha dit que el govern espanyol "respecta" els informes de l'entitat, però que "el més important avui és que arribi el crèdit a les pimes i als autònoms".

El Banc d'Espanya "té una funció de compromís amb la societat", ha subratllat la ministra, que ha demanat a l'organisme que ajudi perquè "flueixi el crèdit" a les empreses que són les que creen ocupació.

stats