MERCAT LABORAL
Economia 31/05/2011

La contractació indefinida cau tot i la rebaixa de l'acomiadament

El contracte que redueix la indemnització per acomiadament no funciona per crear ocupació, segons dades del Banc d'Espanya, i la taxa d'atur del 20,7% continua sent un rècord negatiu a la UE

Redacció
1 min

BarcelonaLa reforma laboral vigent des de mitjan de 2010 no ha servit per fomentar l'ocupació indefinida, malgrat situar com un dels principals eixos el foment d'un contracte que rebaixa les indemnitzacions en cas d'acomiadament dels 45 als 33 dies. Segons ha publicat avui el Banc d'Espanya, el contracte de foment de l'ocupació indefinida s'ha utilitzat un 7,7% menys que l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El butlletí de l'entitat, recull que tot i que els primers mesos després de la reforma es va veure un desplaçament de la contractació indefinida per acollir-se a aquesta tipologia d'indemnitzacions més barates, ara s'ha trencat aquesta tendència.

La persistent destrucció d'ocupació a tot l'Estat ha castigat més els contractes indefinits i ha fet créixer la temporalitat gairebé mig punt, fins al 24,8%.

Segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre, els contractes indefinits van caure un 1,4% mentre els temporals van créixer un 07%. Aquesta situació no es donava des del 2006.

De nou els joves han estat els més castigats per la crisi en els darrers mesos. L'atur entre aquests treballadors va repuntar dos punts percentuals, fins a situar-se prop del 35%.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Líders en atur

L'índex de desocupació estatal continua sent el més alt de la Unió Europea i a l'abril va mantenir-se en el 20,7%, nou dècimes per sobre de les dades del mes d'abril de l'any passat.

Segons les dades publicades avui per l'Eurostat, la taxa d'atur de la UE va mantenir-se estable al 9,4% el mes passat i al 9,9% a la zona euro.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats