Publicitat
Publicitat

LABORAL

La meitat dels aturats catalans fa més d'un any que busquen feina

El nombre de persones que no rebia cap prestació a finals de 2010 va augmentar un 32% i van arribar a les 17.000 les llars sense cap mena d'ingrés, segons l'anuari de l'ocupació de CCOO

El 54% dels 562.673 aturats que hi havia a Catalunya a finals del 2010 feia més d'un any que buscava una feina. Aquest atur de llarga durada castiga especialment el col·lectiu dels majors de 55 anys, un factor que dificulta encara més la recol·locació d'aquests treballadors Per primer cop, a més a més, es va notar una certa equiparació entre autòctons i immigrants amb més de 12 mesos a l'atur.

Segons les conclusions de l'Anuari de l'Ocupació de CCOO, l'any passat va ser un any negatiu per al mercat laboral, que lluny de generar llocs de feina en va seguir destruint. Això va provocar que, per primer cop, es reduís el nombre de beneficiaris de les prestacions sense que decreixés el nombre d'aturats.

El 81,6% dels aturats rebia algun tipus d'ingrés, tot i que la xifra és més baixa que fa un any, quan eren el 86% els que tenien alguna prestació. El nombre de persones sense ingressos a Catalunya eren 103.523 el desembre de 2010, un 32% més que al mateix més de l'any anterior.

Un total de 556.600 llars tenien un o més membres a l'atur i 76.500 subsistien sense cap subsidi, segons les dades recollides pel sindicat.

Més continguts de