Economia 31/01/2012

Europa es bolca en la lluita contra l'atur juvenil

A l'estat espanyol podria utlitzar fins a 10.700 milions d'euros provinents de Brussel·les per destinar-los als aturats

Laia Forès
1 min
Merkel, Sarkozy i Monti

BRUSSEL·LESDesprés de mesos de fixar-se exclusivament en l'austeritat i la disciplina fiscal, els Vint-i-set han aprovat aquest vespre un conjunt d'iniciatives destinades a crear ocupació i fomentar el creixement econòmic, especialment dels joves, els més afectats per la crisi. "No és acceptable que gairebe un de cada quatre joves europeus no tinguin feina", ha assegurat el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els líders, reunits des d'aquesta tarda a Brussel·les, han decidit destinar una part dels 82.700 milions d'euros del Fons Social comunitari i dels fons estructurals i el Fons de Cohesió disponibles per a aquest any i el que ve a mesures de promoció de l'ocupació, així com mesures per ajudar les petites i mitjanes empreses i incentivar la contractació. El document aprovat demana als governs que impulsin plans estatals d'ocupació que supervisarà la Comissió Europea.

Fonts diplomàtiques calculen que a Espanya li correspondrien un màxim de 10.700 milions d'euros que és la suma de fons europeus restants que encara no s'han fet servir.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM

stats