ATUR
Economia 02/12/2010

Els sindicats relativitzen la millora de l'atur i alerten que creixen les persones desprotegides

CC.OO. i UGT no confien en la davallada i insten a revisar la reforma laboral per a que contribueixi a crear llocs de treball

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEls sindicats UGT i CC.OO. de Catalunya han advertit que la lleugera davallada de la xifra d'aturats al novembre no tranquil·litza, ja que cada cop hi ha més persones sense feina que esgoten la prestació o el subsidi i queden desprotegides.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

CC.OO. ha apuntat que la rebaixa de l'atur sembla contradir-se amb la baixada de la contractació respecte el mes anterior, i apunta a que el motiu pot ser que s'han eliminat del registre les persones incorporades a cursos de formació contínua, programes de formació i treball o bé els que han deixat de cobrar la prestació contributiva.

Per UGT el descens de l'atur en gairebé 2.000 persones no pot fer perdre de vista que dos de cada deu desocupats a Catalunya no rep cap prestació i que, per tant, la cobertura de les persones sense feina empitjora.

Els dos sindicats han tornat a demanar al govern espanyol que rectifiqui els seus plans de retirar l'ajut de 425 euros a aturats sense ingressos i que replantegi la reforma laboral per tal que sigui una via per generar nous llocs de treball.

stats