L'atur augmenta en 6.800 persones al gener, fins als 582.769 desocupats

A tot l'Estat, el nombre de desocupats va créixer en prop de 78.000 persones fins a situar el total en 4,52 milions

 

El gener va ser un mes de pujada de l'atur. A Catalunya va augmentar en 6.821 persones, un 1,18%, i el total de persones registrades a les oficines dels Serveis d'Ocupació va situar-se en 582.769 persones, segons les dades fetes públiques aquest dimarts pel ministeri d'Ocupació. A tot l'Estat, la tendència va ser similar, i el nombre de desocupats va augmentar en 77.980 persones –un 1,7%–, fins a deixar el total en 4.525.691 persones sense feina.

Malgrat l'increment mensual, Catalunya registra 51.000 aturats menys que fa un any, un descens del 8%, mentre que la reducció interanual a Espanya és de quasi 289.000 persones –un 6% menys que el gener del 2014–. A més a més, es tracta de l'ascens més lleu en un mes de gener des del 2007, segons el ministeri. En termes desestacionalitzats, l'atur es va reduir en més de 42.000 persones a Espanya en l'inici del 2015.

Si es miren les dades per sectors, l'augment mensual d'aturats respon principalment a un repunt del sector serveis (+6.900 persones a Catalunya) mentre que la desocupació va baixar lleugerament a la indústria (-274 persones) i amb més força a la construcció (-1.100).

Menys afiliats

El final de la campanya nadalenca va fer que la Seguretat Social perdés més de 28.000 afiliats a Catalunya i gairebé 200.000 a tot l'Estat (-1,2%) en un mes. Catalunya registrava 2,93 milions de cotitzants pels més de 16,5 milions a Espanya.

Pel que fa a la contractació, l'increment va ser superior al 10%, amb més de 205.000 contractes signats al gener a Catalunya. D'aquests, 26.000 van ser indefinits –el 12% del total–, mentre que la resta van ser de caràcter eventual. El pes de la contractació fixa va ser lleugerament més alt que a la mitjana espanyola, on van representar el 8% del total d'1,3 milions de contractes signats al gener. Tot i això, la dada suposa un 20% més d'estabilitat en els contractes respecte de fa un any.

Més continguts de