ECONOMIA
Economia 08/06/2012

Les auditories a la banca s'acabaran el 31 de juliol i recomanaran una tercera onada de provisions

Els estudis de Roland Berger i Oliver Wyman s'entregaran el 21 de juny. Hi haurà una segona tanda d'exàmens que duran a terme Deloitte, PWC, Ernst 6 Young i KPMG, i que s'acabaran el 31 de juliol. El ministeri d'Economia promourà després una tercera ronda de provisions

T.g.
1 min

BarcelonaLluny d'aclarir-se, els deures en el sector bancari es multipliquen. Sembla que no aprovaran les auditories en marxa i que poden tenir feina extra aquest estiu. El ministeri d'Economia demanarà segurament una tercera ronda de provisions, després dels més de 80.000 milions d'euros demanats fins ara aquest any. Segons una nota del Banc d'Espanya d'aquest divendres, les auditories independents encarregades a l'alemanya Roland Berger i l'anglesa Oliver Wyman estaran llestes el 21 de juny, tal com estava previst.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquestes dues empreses mesuraran un hipotètic deteriorament de l'economia espanyola, no sols pel que fa a la cartera immobiliària, sinó també basant-se en el total dels crèdits, també els destinats a empreses i particulars. Aquest és el sistema que ha escollit Bankia per demanar a l'Estat 19.000 milions d'euros.

Però les supervisions no acaben aquí perquè hi haurà una segona tanda de valoracions. En aquest cas, seran quatre de les firmes auditores més grans: Deloitte, PWC, Ernst & Young i KPMG. Aquestes companyies es repartiran els 14 grups financers espanyols. Aquestes quatre auditores no podran revisar els bancs que hagin auditat els últims anys, segons indica la nota del Banc d'Espanya. En aquest cas, hi haurà una anàlisi individualitzada de les carteres creditícies, en què es tornaran a detallar els nivells de provisions. Aquests exàmens s'acabaran el 31 de juliol.

El Banc d'Espanya serà l'encarregat d'"analitzar la informació fruit d'aquests treballs i comprovarà i exigirà, si cal, les necessitats corresponents de capital i provisions de les entitats". Això significa que molt probablement hi haurà una tercera ronda de provisions, després dels dos reials decrets aprovats aquest any.

stats