Economia 27/10/2015

Europa intervé 617 milions d'euros en productes de contraban

Europa Press
1 min
Els 7.700 paquets de tabac localitzats sense el segell-timbre de la hisenda espanyola que, presumptament, havien estat adquirits hores abans a Andorra / ACN

Brussel·lesSegons un informe de la Comissió Europea publicat aquest dimarts, les duanes dels països de la Unió Europea van intervenir l'any 2014 més de 35 milions de productes d'imitació o de contraban, amb un valor aproximat de 617 milions d'euros. Aquestes xifres situen la Xina com a principal país de procedència d'aquests productes, sospitosos d'infringir els drets de propietat intel·lectual de la Unió Europea, i el Panamà com el país que més importa aquestes mercaderies.

Concretament, els productes més intervinguts a la Unió Europea durant l'any passat van ser les cigarretes, amb el 35% del total, i en menys quantitat se situen les joguines (10%), la roba (5%) i els aliments (4%). De la mateixa manera, l'informe reflecteix que la missatgeria ordinària va ser la principal font d'intervenció, amb més d'un 80%.

Davant d'aquestes dades, el comissari d'Assumptes Econòmics i Financers, Pierre Moscovici, ha recalcat que la protecció de la propietat intel·lectual "ha de ser una prioritat".

stats