AEROPORTS

Formava part de l'equip de Joaquim Nadal

CiU manté Oriol Balaguer com a responsable d'aeroports

Seguirà al capdavant de l'empresa titular de Lleida-Alguaire


El nou govern de CiU mantindrà Oriol Balaguer com a conseller delegat d'Aeroports Públics de Catalunya, la societat titular de l'Aeroport de Lleida-Alguaire, el primer promogut per la Generalitat, segons han confirmat fonts del sector al diari ARA.

Balaguer no conservarà el càrrec de director general de Ports, Aeroports i Costa, però seguirà com a alt càrrec de la conselleria que ara s'anomena Territori i Sostenibilitat, dirigida pel conseller Lluís Recoder.

Oriol Balaguer serà, juntament amb Roser Clavell (secretària d'Exteriors), un dels pocs alts càrrecs del tripartit que mantindrà el nou govern de CiU.

Llicenciat en Dret, Balaguer va ser nomenat director general de Ports, Aeroports i Costa el gener del 2007 i es va incorporar a l'equip de l'exconseller Joaquim Nadal. Balaguer va pilotar la construcció de l'Aeroport de Lleida-Alguaire i el pla d'aeroports i heliports del Govern.

La seva principal assignatura pendent és trobar un gestor privat per a Lleida-Alguaire, ja que el primer concurs va quedar desert.

Abans d'incorporar-se a l'equip de Nadal, Balaguer va ser secretari de Comerç i Turisme de la conselleria d'Economia i Finances, i director general de Barcelona Activa.