Economia 26/09/2011

Catalunya rep gairebé 10 milions de turistes i ingressa 8.000 milions en el que va d'any

El sector turístic tanca una temporada d'estiu molt bona: han vingut més turistes estrangers i han gastat més. França, Regne Unit, Itàlia i Alemanya són els principals països emissors

Ara
1 min

BarcelonaEl sector turístic consolida la seva recuperació a Catalunya empès per les bones dades de la campanya d'estiu. Des del gener fins a l'agost han vingut 9,8 milions de turistes estrangers, un 3,9% més que l'any passat, i han suposat 8.000 milions d'euros d'ingressos al sector, 700 milions més que el 2010.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'estiu ha sigut especialment positiu, ja que entre el juny i l'agost s'han concentrat 5,2 milions de visitants estrangers, un 5% més que l'estiu passat, i la despesa ha crescut més d'un 12%.

Aquest és el balanç que ha presentat aquest dilluns el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, que ha celebrat la contribució del sector a generar riquesa al país. Ara, ha dit, toca assumir el repte de diversificar el turisme, sobretot geogràficament.

Per països, França, Regne Unit, Itàlia i Alemanya segueixen sent els països que més turistes envien a Catalunya. El cas dels russos també és especialment interessant, ja que han crescut quasi un 50% i aquest any Catalunya pot arribar a rebre'n mig milió.

El sector hoteler és un dels més beneficiats per aquest increment de visitants. L'ocupació mitjana va situar-se en el 67% al mes de juny i va escalar fins al 74% i el 78% de mitjana a tot Catalunya durant el juliol i l'agost.

stats