ECONOMIA
Economia 16/02/2012

La Borsa cau per l'amenaça de Moody's de rebaixar la qualificació de la banca

De Guindos atribueix el descens al retard en les negociacions entre la Unió Europea i Grècia

T.g./j.f.
1 min

Barcelona / MadridEls bancs que cotitzen a Borsa han començat la sessió amb una forta caiguda, que en alguns valors com Bankia arribava al 10%. La situació s'ha moderat i a mig matí la pèrdua de l'Ibex, l'índex selectiu, queia un 2,52%. Dues són les raons d'aquest càstig dels inversors. El primer és l'amenaça que ha fet l'agència de qualificació Moody's de rebaixar tot el sector bancari europeu per la seva exposició al mercat immobiliari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La segona raó és la decisió del dimecres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) de suprimir la prohibició de les vendes especulatives, denominades posicions a curt termini.

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha atribuït aquesta caiguda al retard en les negociacions entre la Unió Europea i Grècia per acordar el segon paquet de rescat al país hel·lè. De Guindos s'ha mostrat convençut de que el proper dilluns en la reunió de l'eurogrup s'adoptarà una “solució positiva pel futur de l'euro i pel bé de Grècia”. “Ningú vol fer fora a Grècia de l'euro, però ha de complir amb les condicions d'ajuda”, ha dit després del ple del Congrés de Diputats.

El ministre no ha volgut valorar si la decisió de la CNMV pot haver influït en el descens de les borses. Ha dit que és un “organisme autònom” que ha pres la decisió en coordinació amb els seus homòlegs europeus i que tindrà els “seus arguments”.

stats