Banca
Economia 27/10/2011

El Santander necessitarà gairebé 15.000 milions per complir els requisits de la UE, i Caixabank només 600

És l'estimació "preliminar i indicativa" del Banc d'Espanya després de la cimera d'ahir

Agències
1 min

MadridDesprés que els caps d'estat i de govern de la Unió Europea acordessin aquest dimecres a la nit augmentar del 5 al 9 el percentatge de capital de màxima qualitat exigit a les entitats bancàries, el Banc d'Espanya comença a fer les seves primeres estimacions sobre els diners que necessitaran els bancs espanyols per complir aquests nous requisits.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons aquests càlculs, que el Banc d'Espanya deixa clar que són "preliminars i indicatius", l'entitat catalana CaixaBank necessitarà només 602 milions d'euros per recapitalitzar-se, fet que suposa un 2,3% dels 26.161 milions que es preveu que faran falta per recapitalitzar les cinc principals entitats espanyoles.

A l'extrem contrari se situa el Santander, que segons el Banc d'Espanya haurà de buscar 14.970 milions d'euros per satisfer els dirigents europeus. Segons aquesta estimació, l'entitat presidida per Emilio Botín necessita un 57% del total de recapitalització requerida pels cinc principals bancs espanyols.

Pel que fa a les altres tres entitats, al BBVA, li faran falta 7.087 milions d'euros, és a dir, el 27% de les previsions totals per a l'Estat. El Banc Popular haurà d'aconseguir 2.362 milions per satisfer les noves exigències de la Unió Europea –un 9% del total previst per al conjunt d'Espanya–, i Bankia s'haurà de recapitalitzar amb 1.140 milions d'euros –un 4% del total.

stats