Els bancs tanquen amb pujades a la borsa tot i el revés de la UE a les hipoteques IRPH

CaixaBank i Bankia han sigut les entitats de l'Íbex-35 que més han patit a primera hora

Alguns dels principals bancs espanyols han encapçalat aquest dimarts les caigudes a la borsa a primera hora del matí, després que l'advocat general de la UE hagi obert la porta a anul·lar les hipoteques IRPH per "abusives". Tot i això, finalment el sector bancari ha tancat la jornada amb pujades a la borsa, en un moviment atribuït a l'optimisme després de llegir en profunditat l'opinió de l'advocat en qüestió. 

Cap a les onze del matí, CaixaBank era el selectiu de l'Íbex-35 que arrossegava més pèrdues, amb un retrocés del 3,26% en el valor de les accions. Després de l'entitat catalana, Bankia començava jornada als parquets amb un descens del 2,8%. Precisament va ser un client de l'entitat madrilenya qui va portar el cas de les condicions abusives en les hipoteques als tribunals en primera instància. L'altre gran banc català, el Sabadell, sí que obria la sessió de l'Íbex-35 amb una caiguda superior al 2,1% del preu de les accions.

Primera victòria per als afectats de les hipoteques IRPH: l'advocat de la UE diu que es poden anul·lar per abusives

CaixaBank, el BBVA i el Santander seran els altres bancs més afectats per la decisió judicial, en cas que la sentència el Tribunal de Justícia de la UE segueixi la línia de l'advocat general.

Tot i així, tant el Santander com el BBVA no han patit gaire a la borsa al començament de la jornada. Mentre que la primera entitat es mantenia plana amb un lleuger increment del 0,07%, la segona tenia unes pèrdues mínimes del 0,03%.