CRISI DEL DEUTE
Economia 12/08/2011

La banca francesa estudia denunciar els rumors que els han enfonsat a la borsa

Uns rumors sobre l'exposició de les entitats al deute grec i una possible rebaixa del deute francès van precipitar dimecres un 15% els títols de Societé Générale

Efe
1 min

BarcelonaEls bancs francesos han anunciat avui que estudiaran mesures legals contra els autors dels "rumors inundats" que aquesta setmana han agitat els mercats i han provocat importants daltabaixos a la borsa, cosa que ha castigant especialment aquestes entitats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Federació Bancària Francesa (FBF) ha dit en un comunicat que estudiaran si els que han fet córrer rumors sense fonament sobre l'exposició francesa al deute grec i sobre una possible rebaixa del deute francès poden acabar als tribunals.

Els títols de Societé Gènérale, per exemple, es van enfonsar dimecres gairebé un 15% per aquestes informacions, que va desmentir el govern i l'agència de qualificació Fitch. Els títols en general del sector financer francès van ser objecte de gran volatilitat.

Per frenar precisament aquesta muntanya russa a la borsa, Europa ha anunciat que prohibirà durant 15 dies les operacions al descobert als parquets per tal d'aturar les operacions especulatives.

stats