Publicitat
Publicitat

CRISI DEL DEUTE

La banca francesa estudia denunciar els rumors que els han enfonsat a la borsa

Uns rumors sobre l'exposició de les entitats al deute grec i una possible rebaixa del deute francès van precipitar dimecres un 15% els títols de Societé Générale

Els bancs francesos han anunciat avui que estudiaran mesures legals contra els autors dels "rumors inundats" que aquesta setmana han agitat els mercats i han provocat importants daltabaixos a la borsa, cosa que ha castigant especialment aquestes entitats.

La Federació Bancària Francesa (FBF) ha dit en un comunicat que estudiaran si els que han fet córrer rumors sense fonament sobre l'exposició francesa al deute grec i sobre una possible rebaixa del deute francès poden acabar als tribunals.

Els títols de Societé Gènérale, per exemple, es van enfonsar dimecres gairebé un 15% per aquestes informacions, que va desmentir el govern i l'agència de qualificació Fitch. Els títols en general del sector financer francès van ser objecte de gran volatilitat.

Per frenar precisament aquesta muntanya russa a la borsa, Europa ha anunciat que prohibirà durant 15 dies les operacions al descobert als parquets per tal d'aturar les operacions especulatives.

Més continguts de