Economia 15/01/2012

"El govern espanyol vol fusions de bancs d'aquí unes setmanes", anuncia 'La Vanguardia'

El diari diu que una possible fusió entre CaixaBank (La Caixa) i Bankia (Caja Madrid) és una de les aliances que demana el ministre de Economia, Luis de Guindos

Ara
2 min
'La Vanguardia' del 15 de gener

BarcelonaLa nova ronda d'integracions d'entitats financeres és una de les informacions destacades a la premsa aquest diumenge. "El govern espanyol vol fusions de bancs d'aquí unes setmanes", titula La Vanguardia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Afegeix en un subtítol que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha proposat entre d'altres una possible fusió entre CaixaBank (La Caixa) i Bankia (antiga Caja Madrid).

La fotografia principal a la majoria de portades és la del creuer accidentat a Itàlia amb més de 4.000 ocupants. "Era igual que el 'Titanic", diu El Periódico, que recull diversos testimonis de supervivents. El diari també destaca que dos jutges vigilaran el centre d'estrangers de Barcelona.

A El País hi ha un reportatge des del quarter general de l'agència S&P a Madrid després de la rebaixa de la nota del deute espanyol i de set països més de l'eurozona divendres. En una entrevista, una de les responsables analistes assegura: "No actuem per caprici". Sobre la tragèdia del creuer assegura que el capità va abandonar el vaixell abans que gran part de la tripulació i passatgers.

El Punt Avui recull en portada un testimoni del naufragi del creuer italià. La passatgera catalana assegura: "El caos i el pànic es van apoderar del vaixell". Una altra de les informacions destacades és una entrevista a la directora general de Turisme del Govern, Marian Muro, on defensa un cop més que la taxa turística no restarà visitants.

La portada de El Mundo aporta una nova dada del cas de corrupció on hi ha imputat el gendre del Rei, Iñaki Urdangarin. Assegura que han localitzat el 'testaferro' del cas, un ciutadà panameny que residia en un paradís fiscal. El principal titular del diari és però, per a les primeres detencions de presumptes etarres per part del govern de Rajoy.

stats