CRISI FINANCERA
Economia 26/06/2012

L'Íbex tanca amb pèrdues després de la rebaixa de Moody's

La prima de risc torna a superar el nivell dels 530 punts bàsics

Ara
1 min

BarcelonaL'íbex 35 ha patit un fort correctiu, arrossegat pels bancs, que ahir van ser els protagonistes d'una nova rebaixa de nota per part de Moody's. El selectiu espanyol ha perdut un 1,44% i ha tancat en els 6.528 punts. Els bancs més rebaixats han estat els que han patit més pèrdues i només el BBVA i Santander s'han mantingut allunyats de la zona més baixa de l'Íbex. .

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Bankia ha perdut més d'un 8,65%, seguida del Popular, que ha davallat un 7,09%. Caixabank ha caigut un 5,56% i el Sabadell un 5,32%. Bankinter s'ha situat a continuació amb una caiguda del 4,35%.

La valoració de Moody's sobre la banca espanyola es basa en la interpretació que els problemes de solvència del govern no només afectaran la seva capacitat per ajudar les entitats financeres amb dificultats, sinó que també repercutiran en el perfil creditici d'aquestes entitats.

La prima de risc també ha sofert i ha crescut fins tancar en els 537 punts, seguint la tendència iniciada ahir. L'interès del bo espanyol a 10 anys ha arribat al 6,86% i torna a acostar-se al 7%.

La resta de borses europees han tancat gairebé planes a l'espera de la cimera europea que començarà dijous. Frankfurt ha crescut un 0,1%, Paris ha perdut un 0,3%, Londres un 0,1% i Milà un 1,1%_

stats