Economia 09/05/2012

Una auditoria detecta que Bankia va inflar els comptes

Les diferències entre els números que va presentar l'entitat i els que defensava la consultora Deloitte van ser el detonant de la sortida de Rato del banc, publica 'El País'

Ara
1 min

BarcelonaEls comptes de BFA-Bankia i els que consten a l'auditoria que va fer Deloitte difereixen i van ser el detonant perquè Rodrigo Rato abandonés la presidència de l'entitat dilluns, segons ha publicat aquest dimecres 'El País'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'auditoria va detectar que s'havien inflat els números i va rebaixar el capital de l'entitat fins a fer necessària la injecció de diner públic. Aquest ajustament va ser l'espurna de la crisi que ha esclatat a Bankia i que obligarà a injectar recursos i sanejar l'entitat.

Segons el diari, un dels punts de desacord entre els gestors de Rato i la consultora va ser que Banco Financiero y de Ahorro (BFA), la societat matriu, comptabilitzava la participació de Bankia en 12.000 milions al seu balanç. El seu valor actual a la borsa és de 2.000 milions i el valor comptable és de 8.500 milions.

Deloitte volia que es rebaixés aquesta participació al balanç per adequar-la al valor comptable, és a dir, als 8.500 milions. Això, però, suposava que la diferència de 3.500 milions havia d'anar a càrrec dels resultats de BFA, una maniobra inviable pel fet que la societat guanya 41 milions d'euros.

stats