Economia 27/02/2015

L'Estat cobrarà 126 milions d'euros amb el dividend de Bankia

El consell d'Administració de l'entitat ha proposat pagar un dividend de 1,75 cèntims d'euro per acció

Ara
1 min
ENTUSIASME PER AFRONTAR EL FUTUR  El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, va encarar la roda de premsa de resultats corresponents al 2013 amb una bona dosi d'optimisme, perquè en un any el grup bancari ha passat d'unes pèrdues de 21.238 milions a un benefici net de 818 milions, fins i tot per sobre de les pròpies expectatives, que esperaven uns guanys de 800 milions.

BarcelonaEl consell d'Administració de Bankia ha acordat aquest divendres proposar a la Junta General d'Accionistes del banc el pagament d'un dividend de 1,75 cèntims d'euro per acció amb càrrec als beneficis de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En cas d'aprovar-se aquesta proposta, Bankia retornaria als accionistes un total de 202 milions d'euros que cobrarien en efectiu. El seu principal accionista, que té una participació del 62,67%, és BFA, controlada al 100% pel Frob i, per tant, per l'Estat. D'aquesta manera, Bankia retornaria als contribuents més de 126 milions d'euros.

El president de BFA i Bankia, José Ignacio Gorigolzarri, ha afirmat que aquest repartiment de dividend "representaria un pas més en la normalització del banc" i posaria de manifest la seva rendibilitat, i també significaria que les autoritats han donat el vistiplau per fer el pagament en efectiu.

BFA ja va recuperar 1.304 milions d'euros al febrer de 2014 després de vendre un 7,5% de Bankia.

stats