Economia 24/08/2012

La prima de risc supera els 500 punts en un nou dia d'incertesa en els mercats

La inestabilitat de l'economia grega i espanyola impulsa el diferencial. La cancellera alemanya i el primer ministre grec es reuneixen aquest divendres a Berlín

Ara
2 min
la borsa de Madrid ha tornat a patir pèrdues / EFE

BarcelonaLa prima de risc espanyola, mesurada per l'interès extra que s'exigeix als bons espanyols a deu anys enfront dels alemanys, s'ha tornat a disparar per sobre dels 500 punts bàsics. Concretament ha tancat en els 507, enfront dels 497 punts del tancament d'aquest dijous. Els interessos sobre el deute espanyol a 10 anys s'han situat en el 6,44%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els dubtes sobre el futur de Grècia i la inestabilitat de l'economia espanyola són els principals motius que expliquen aquesta escalada. La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, François Hollande, van animar dijous Grècia a complir amb els seus compromisos, l'endemà que el primer ministre grec, Andonis Samaràs, demanés al president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, que se suavitzin les condicions del seu rescat.

Aquesta mateixa petició serà la que traslladarà Samaràs a Merkel aquest divendres, en una reunió cara a cara que mantindran a Berlín.

D'altra banda, la Comissió Europea ha negat aquest divendres que estigui negociant les condicions del rescat suau de l'economia espanyola, tal com va avançar dijous l'agència de notícies Reuters.

L'Íbex-35 torna als números verds

La borsa espanyola ha tornat a tancar en positiu després de tres dies amb pèrdues. L'Íbex-35 ha pujat un 0,38% i ha tancat en els 7.310 punts.

El valor que més ha pujat en aquesta jornada ha sigut el Banc de Sabadell, que ha guanyat un 13,38%. Darrere seu s'han situat ACS, amb uns guanys del 3,93%, i Mediaset, que ha guanyat un 2,42%.

A la part baixa de l'Íbex s'han situat Bankia, amb una caiguda del 5,33%, Abengoa, que ha perdut un 2,63%, i Arcelormittal, que ha caigut un 2,38%.

Als mercats europeus també hi ha predominat el color verd. Frankfurt ha pujat un 0,31% i París un 0,02%. Londres no ha obert avui i Milà ha sigut l'única que ha patit pèrdues, caient un 0,49%.

stats