Economia 27/04/2012

El benefici del Santander cau un 24% i fa dotacions per 3.127 milions

Ara
2 min
El conseller delegat del Banco Santander, Alfredo Sáenz, a la presentació de resultats.

BARCELONA.El Banco Santander va registrar un benefici net de 1.604 milions d'euros el primer trimestre de l'any, fet que va representar una caiguda del 24% sobre el mateix període de l'any passat. Les dotacions van arribar als 3.127 milions, informa Efe. La morositat del grup bancari es va situar en el 3,98% (tenint en compte que el mercat espanyol té un pes limitat), després d'augmentar en 0,37 punts el percentatge del mateix mes de l'any anterior. La taxa de cobertura d'aquesta mora arriba al 62%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El crèdit de l'entitat es va situar en 746.382 milions i els dipòsits van arribar als 651.132 milions, amb creixements respectius del 5% i del 6%, respectivament. Pel que fa al crèdit al sector resident espanyol, va caure un 8% mentre que al no resident va augmentar un 10%.

Els recursos de clients gestionats pel grup bancari, que ha estat superat a Espanya fa poc pel BBVA amb la compra d'Unnim i posteriorment per CaixaBank amb la integració de Banca Cívica, van superar per primera vegada el bilió d'euros (1.007.804 milions), amb un augment del 2%, i tenint en compte que integra totes les participacions a l'estranger.

En aquest sentit, Amèrica Llatina aporta el 52% del benefici del grup (el Brasil el 27%, Mèxic el 13% i Xile el 6%), Europa continental el 25% (Espanya només el 12%, Alemanya el 5% i Polònia el 5%), el Regne Unit el 13% i els Estats Units el 10%. Segons va explicar el president del Santander, Emilio Botín, el manteniment de les depeses podran assegurar el capital de màxima qualitat ( core capital ) en el 10%.

El conseller delegat de l'entitat, Alfredo Sáenz, ha assegurat que el Banc Central Europeu (BCE) hauria de mantenir la porta oberta a una tercera subhasta de liquiditat.

Respecte a la reforma financera espanyola, Sáenz va reconèixer que el sector bancari haurà de pagar el seu sanejament. "Ja ho tenim assumit", va admetre, tot i que va coincidir amb les conclusions del Fons Monetari Internacional (FMI), que va dictaminar dimecres que l'Estat s'hauria d'implicar en la reestructuració del sector. Però al final va admetre que encara no queda clara la fórmula que es farà servir per recapitalitzar l'FGD.

stats