ECONOMIA
Economia 21/06/2012

El benefici de la banca espanyola cau un 27,5% el primer trimestre

La caiguda dels resultats contrasta amb l'augment del 26,3% de les provisions, mentre el negoci tradicional creix amb un increment del marge d'interessos del 7,2%

T. G.
1 min

BarcelonaL'Associació Espanyola de Banca (AEB) ha aprofitat per presentar els resultats del primer trimestre el mateix dia que s'han de conèixer les necessitats de provisions que hauran de complir les entitats financeres, segons les auditories de Roland Berger i Oliver Wyman. Segons les dades de la patronal bancària, les entitats financeres que operen a Espanya van obtenir un benefici net (atribuït) de 2.693 milions d'euros el primer trimestre del 2012, cosa que representa una caiguda del 27,5% sobre el mateix període de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta davallada es deu a l'increment de les provisions realitzades per compensar els actius immobiliaris tòxics, que s'han incrementat un 26,3% (5.869 milions). La ràtio de solvència millora 94 punts bàsics, fins a situar el capital de màxima qualitat en el 10,34%. El negoci estrictament bancari ha millorat, segons les dades de la patronal dels bancs. Així, el marge d'interessos, un dels que identifica l'activitat financera, va augmentar un 7,2% en els primers tres mesos de l'any.

El balanç consolidat de la banca es va situar a finals de març en 2,37 bilions, amb un increment del 6% sobre el mateix mes del 2011, a causa d'un repunt rellevant del crèdit a la clientela del 3,1%. La ràtio de morositat es va quedar en el 7% per a les entitats individuals, percentatge que es redueix al 4,9% amb la suma dels grups bancaris.

El secretari general de l'AEB, Pedro Pablo Villasante, ha demanat aquest dijous en roda de premsa a Madrid que Europa avanci en la seva integració econòmica, fiscal i bancària, sense oblidar les polítiques d'estímul per compensar els efectes de les mesures d'austeritat que s'implementen en països com Espanya, segons informa Efe.

stats