ECONOMIA
Economia 27/02/2012

El benefici d'Almirall cau un 29% per les retallades de la despesa farmacèutica

El laboratori comptabilitza un benefici atribuït de 84,1 milions d'euros el 2011, un 29% menys que l'any anterior. Les mesures del govern per reduir la despesa en medicaments n'han estat la causa

Toni Garganté
1 min

BarcelonaLa facturació del laboratori de la família Gallardo es va reduir un 12,9% l'any passat, fins als 768,4 milions d'euros. Però l'impacte més gran de les mesures del govern de José Luís Rodríguez Zapatero de reducció de la despesa farmacèutica ha afectat els beneficis, que van caure un 29% el 2011 (84,16 milions).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, Almirall reconeix aquesta situació en un comunicat, on assegura que els comptes s'han vist afectats per "l'impacte de les mesures d'austeritat de la despesa farmacèutica a Espanya el 2010 i el 2011, i a la competència dels genèrics". Per disminuir la dependència del mercat espanyol, el grup ha incrementat la seva internacionalització. El 50% de les vendes ja es concentren en els mercats exteriors, percentatge que arribava al 34% el 2007.

Almirall preveu consolidar dos fàrmacs nous aquest mateix any. El primer és el bromur de clidini, destinat a malalts pulmonars crònics. La setmana passada, el regulador farmacèutic dels Estats Units (FDA) el a avalar com a pas previ per l'aprovació definitiva. El segon medicament es la linaclotida, que serveix per tractar la síndrome de l'intestí irritable.

stats