BANCS
Economia 22/05/2012

Els beneficis de CaixaBank cauran un 94% el 2012, segons Goldman Sachs

Segons l'entitat, el Banco Popular i el Banesto perdran 906 i 680 milions, respectivament, pel sanejament addicional dels actius immobiliaris exigit a la banca

Efe
1 min

MadridGoldman Sachs augura que el sanejament addicional dels actius immobiliaris exigit a la banca pel govern espanyol tindrà un impacte significatiu en els comptes de les entitats. Per aquest motiu, el banc d'inversió nord-americà preveu que el Banco Popular i el Banesto registraran pèrdues a final d'any i que CaixaBank reduirà els seus beneficis un 94%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En concret, els experts de Goldman Sachs calculen que el Popular i el Banesto perdran aquest any prop de 906 i 680 milions d'euros per les noves mesures, mentre que sense elles podrien haver guanyat 181 i 178 milions, respectivament.

En el cas del banc creat per La Caixa, el grup nord-americà creu que patirà una caiguda del benefici estimat pròxima al 94%, amb la qual cosa guanyarà uns 38 milions el 2012. La previsió inicial de Goldman Sachs –abans que es coneguessin les noves mesures– era que CaixaBank guanyaria uns 845 milions d'euros.

Goldman Sachs pronostica també una caiguda del 40% dels beneficis del BBVA, fins a 1.800 milions; una caiguda del 22% dels beneficis del Santander, fins a 5.055 milions, i un descens dels beneficis de Bankinter del 19%, fins a 85 milions.

Goldman Sachs només millora la seva previsió anterior en el cas del Banc Sabadell. L'entitat preveu ara que el seu benefici el 2012 fregarà els 115 milions, un 67% més del que el banc nord-americà pensava que l'entitat obtindria abans de conèixer les noves exigències.

En qualsevol cas, els experts del banc d'inversió pensen que el 2013 es produirà una recuperació del benefici de la majoria de la banca espanyola.

stats