FINANCES
Economia 30/12/2010

La borsa perd un 17,43% el 2010, més de la meitat del que va guanyar l'any passat

El comportament de la banca explica la caiguda, ja que ha estat un dels sectors que més ha patit les tensions del mercat per la manca de confiança en la recuperació

Efe
1 min

BarcelonaLa borsa espanyola ha perdut el 2010 un 17,43%, la qual cosa equival a més de la meitat dels guanys registrats durant el 2009. El motiu ha estat sobretot l'evolució de la banca, un sector que enguany ha patit per les tensions dels mercats fruit de la desconfiança davant la recuperació econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els sis bancs que cotitzen a l'índex de referència IBEX-35, que ha tingut el ptijor comportament a Europa durant el 2010, han registrat pèrdues generalitzades i han registrat una caiguda mitjana del 28% davant els guanys de 13,59% durant l'any passat.

La crisi del deute, que ha obligat a rescatar les economies de Grècia i d'Irlanda, ha condicionat el comportament de la borsa. La por del contagi a economies com la portuguesa, la italiana i l'espanyola ha situat les primes de risc en màxims històrics des de la implantació de l'euro.

Tampoc ha contribuït a la millora de la confiança la rebaixa de la qualificació que ha patit l'Estat per part de les agències de ràting.

stats