L'Íbex cau arrossegat per la convulsió a la Xina

L'indicador de la borsa espanyola neda en pèrdues després que la borsa de Xangai s'hagi enfonsat més d'un 6%

Els mercats xinesos han tornat a entrar en convulsió aquest dimarts i han arrossegat l'Íbex-35. La borsa espanyola ha començat la cotització caient gairebé un 2% i situant-se en 8.400 punts. La debacle de la borsa de Xangai, que ha tancat amb un retrocés del 6,42% i la tendència també baixista del cru, ha llastat l'indicador espanyol.

Tots els valors de l'Íbex han despertat en negatiu arrossegats per un preu del petroli que ha tornat a cotitzar per sota dels 30 dòlars i per les borses asiàtiques en caiguda. A banda de Xangai, també han caiguda la borsa de Shenzen (-7,1%) i el Nikkei japonès (-2,3%).

Gamesa, OHL y Repsol lideren les pèrdues a la borsa espanyola amb caigudes que superen el 3%, seguides de Telefónica, Sacyr, Santander, ArcelorMittal, Acerinox, Técnicas Reunidas y Bankia, que han perdut més d'un 2% en els primers minuts de cotització.

Les pèrdues s'han repetit també als p rincipals mercats europeus amb retrocessos importants com a París, on la borsa ha engegat amb un retrocés de l'1,6%; a Milà, amb un 1,5% de caiguda, i Frankfurt i Londres, amb descensos de l'1,4%.

En el mercat del deute, la prima de risc espanyola s'ha situat en els 124 punts bàsics, mentre que l'euro s'intercanviava a 1,0860 dòlars al mercat de divises.

La borsa espanyola torna a patir per les tremolors als parquets xinesos. La borsa de Xangai s'ha precipitat un 6,42% quan faltava poc més d'una hora perquè tanquessin els mercats després d'haver començat la jornada amb descensos molt més lleus.

Les caigudes s'han produït malgrat la intervenció del banc central xinès, que ha tornat a fer una injecció, la quarta que fa en una setmana i la més gran que ha fet mai en un sol dia des del 2013.