Economia 13/04/2012

La borsa torna a caure amb força per la desconfiança cap a Espanya

L'Íbex-35 ha perdut els 7.300 punts després de caure un 3,5%

Ara
1 min

BarcelonaLa borsa espanyola, encapçalada per l'Íbex-35, ha tornat a caure amb força fins als 7.250 punts. La sessió ha tancat amb una caiguda del 3,52%, liderada per les caigudes de pesos pesants com Repsol, enmig del conflicte entre Espanya i l'Argentina, Telefónica, Iberdrola, BBVA i Santander.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta nova caiguda, que ha coincidit amb els dubtes expressats pel diari nord-americà 'The New York Times' sobre les mesures per redreçar l'economia espanyola, suposa que l'Íbex s'apropi més que mai al mínim assolit l'octubre de 2009, quan va arribar als 6.700 punts, menys de la meitat dels màxims que havia marcat dos anys abans.

Paral·lelament, la prima de risc ha tornat a pujar, aquesta vegada fins als 426 punts bàsics, augmentant la diferència entre els interessos que Espanya haurà de pagar per demanar diners respecte als que haurà de pagar Alemanya. A més, les assegurances que cobreixen aquests bons espanyols també s'han disparat, senyal de la desconfiança que regna sobre l'economia espanyola. Concretament, l'índex que marca el preu d'aquestes assegurances, que els contractants cobrarien en cas que Espanya fes fallida, han marcat un rècord històric i han arribat als 498 punts bàsics. Cinc més que el novembre passat, quan també es van disparar seguint la prima de risc, que va marcar el seu rècord particular de 469 punts bàsics.

stats