Economia 25/10/2012

La prima de risc es resisteix a baixar dels 400 punts

L'Íbex-35 retrocedeix després del tímid avenç d'ahir i tanca la jornada amb una rebaixa del 0,16% i 7.779,20 punts

Lluís Goñalons
2 min
Interior de la borsa de Madrid

BarcelonaLa prima de risc espanyola –el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys i termòmetre de la confiança dels mercats en l'economia de l'Estat– s'ha dilatat dos punts, fins als 403 punts bàsics. El discurs pronunciat ahir pel president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, no ha aconseguit seduir avui als inversors perquè Espanya abandoni la franja dels 400. Els mercats viuen amb incertesa el futur ajut als països que han de rebre l'assistència financera i mantenen els dubtes sobre el mercat del deute.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Íbex-35 torna a fer un petit pas enrere i tanca aquest dijous amb un descens del 0,16% i se situa en els 7.779,20 punts. El pols entre alcistes i baixistes ha estat latent al llarg de tota la sessió i s'ha saldat finalment amb un lleuger descens del selectiu espanyol.

De la bateria de valors que han tancat amb pujades a l'Íbex-35 en destaquen tres al pòdium. De major a menor, els valors que més pugen han estat Sacyr, amb un increment del 5,32%, Gamesa, que ha registrat un augment del 4,23%, i IAG, que creix un 2,58%.

Per contra, els tres valors que lideren el registre de rebaixes i que han condemnat l'Íbex-35 a tancar en vermell han estat Arcelormittal, que baixa un 2,63%, Banco Popular, que ha caigut un 1,65%, i Acerinox, que s'ha desinflat un 1,61%.

Les principals borses europees no segueixen una tendència definida. L'índex que registra pujades ha estat el de Frankfurt, que ha pujat un 0,10%. D'altre banda, Londres es manté igual que en la jornada d'ahir i les borses que han cotitzen en vermell són la de Milà, que decreix un 1,13%, i la de París, que baixa un 0,44%. Per la seva banda, l'Índex Euro Stoxx, que agrupa les 50 empreses més grans d'Europa, cau un 0,29%.

stats