L'Íbex-35 respira uns minuts i recau en les pèrdues

La borsa espanyola no aconsegueix mantenir l'optimisme després de 'l'efecte Draghi' de divendres i perd els 8.700 punts

La ressaca d'optimisme a la borsa espanyola ha durat només uns minuts. L'Íbex-35 ha engegat la sessió d'aquest dilluns amb una pujada del 0,3% després de tancar divendres a l'alça gràcies a 'l'efecte Draghi', però les pèrdues han tornat de seguida i l'indicador borsari ha perdut el llindar dels 8.700 punts i ha baixat més d'un 0,3%.

La borsa espanyola continua així la seva muntanya russa. Gairebé tots els valors han començat a l'alça, però un cop han arribat les pèrdues, la constructora OHL ha liderat la caiguda, amb un descens de més del 3%. La prima de risc espanyola s'ha situat en els 124 punts bàsics. 

Divendres passat, l'Íbex-35 va fer la pujada més gran des de l'octubre (+2,1%) i el BCE hi va tenir molt a veure. Mario Draghi havia dit el dia abans que estava disposat a fer més per animar l'economia europea i la Xina també donava un respir després dels sotracs borsaris. Malgrat tot, l'indicador espanyol acumula pèrdues en aquest 2016.

El preu del  barril de petroli Brent ha fet aquest dilluns una corba similar i ha anat de més a menys. Abans que obrissin les borses europees havia arribat als 32,81 dòlars, el seu màxim de les últimes dues setmanes, però després s'ha enfonsat un 6% i ha quedat per sota dels 31 dòlars, que és una xifra inferior a la del tancament de la setmana passada.

Les principals borses europees han començat amb lleugers guanys, liderades per París i Milan, amb pujades del 0,6%, mentre que Londres i Frankfurt avançaven un 0,3%.