Economia 06/11/2012

La prima de risc abandona la tendència alcista i cau fins als 422 punts

L'Íbex-35 repeteix els resultats d'ahir amb una petita pujada del 0,24% i reposa en els 7.837,6 punts

Lluís Goñalons
2 min
Les borses europees atentes als comicis americans

BarcelonaLa prima de risc –el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys i termòmetre de la confiança dels mercats en l'economia de l'Estat– s'ha aprimat deu punts, que han donat alè al mercat del deute.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El teló de fons dels inversors per a la jornada d'aquest dimarts s'ha pintat amb factors molt heterogenis.

La incertesa sobre les votacions americanes es manté i no permet als inversors anticipar els seus moviments borsaris. En qualsevol cas, no serà fins a l'obertura dels mercats de demà que els inversors reaccionaran davant dels resultats de les votacions dels ciutadans americans.

Un altre aspecte que ha estat present en la ment dels accionistes ha estat la resolució del Parlament grec, que ha debatut avui els pressupostos que ha d'aprovar el proper dimecres, si vol seguir optant a l'últim paquet de mesures imposat per la 'troica' –el triumvirat que formen la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional.

El vistiplau del país hel·lè a les reformes imposades per les principals institucions europees seria el primer pas perquè l'Eurogrup estudiés, a principis de la setmana vinent, l'informe de la 'troica' i decidís si, finalment, lliura els diners que han de salvar Grècia de la suspensió de pagaments.

El rendiment del bo a 10 anys s'ha situat en el 5,66%, mentre que l'interès del bo alemany –el 'bund'–, per la seva banda, s'ha situat en l'1,43%.

L'Íbex-35 gairebé ha empatat els resultats d'ahir, i a partir de demà seguirà les tendències escrutades als Estats Units. El selectiu espanyol ha tancat amb una pujada del 0,24% i s'ha mantingut en la franja dels 7.800 i ha tancat en els 7.837,6 punts.

Els principals valors del selectiu que més han pujat han estat Gamesa, que ha crescut un 3,61%, Arcelormital, que s'ha incrementat un 3,38%, i IAG, que ha pujat un 2,25%.

Per contra, els valors que han liderat la part baixa de la taula han estat Abengoa, que ha caigut un 2,37%, Mapfre, que ha baixat un 1,82%, i Mediaset, que s'ha precipitat un 1,37%

Els principals selectius europeus han caminat en la mateixa direcció. Les compres han predominat a Europa i han mantingut les borses en verd, amb guanys que no superaven, en cap cas, l'1%. L'índex Euro Stoxx ha pujat un 0,73%, Frankfurt ha augmentat un 0,7%, París un 0,87%, Milà un 0,90% i Londres un 0,79%. L'Íbex-35 ha estat a la cua europea dels guanys.

stats