Economia 08/08/2012

La borsa i la prima de risc espanyoles, a l'alça

L'Íbex-35 ha pujat un 0,17% en començar la sessió i la prima de risc s'ha enfilat fins als 545 punts bàsics, vuit més que ahir

Efe
2 min
Pantalla de la Borsa de Madrid que reflexa l'evolució de l'IBEX 35 / EFE

BarcelonaEl principal indicador de la borsa espanyola, l'Íbex-35, ha pujat el 0,17% en començar la sessió, fet que eludeix a la recollida dels beneficis després de tres dies consecutius a l'alça. El selectiu espanyol ha recuperat, així, 12,60 punts, i se situava en 7.223 unitats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El mercat ha obviat les paraules del president de la Reserva Federal dels Estats Units, Ben Bernanke, que va assegurar ahir que la situació d'Europa és "molt difícil", així com les del president de l'Eurogrup, Jean Claude Junker, que va donar per fet que Grècia abandonarà la moneda única.

Dins de l'Íbex, Bankia es manté a l'alça com en les sessions anteriors, i ha aconseguit la pujada més gran de l'índex, del 5,69%. També s'han situat en zona de beneficis Inditex (0,83%), Santander (0,56%) i bancs mitjans com el Popular (0,53%) i el Sabadell (0,38%). En canvi, altres pesos pesants baixaven, com és el cas d'Iberdrola (-0,16%), Telefónica (-0,40%), Repsol (-0,50%) i BBVA (-0,17).

Altres mercats europeus patien lleugers descensos: París ha caigut un 0,23% i Milà, un 0,14%. Entre les referències de la jornada destaquen la publicació de la balança comercial de França i l'informe trimestral del Banc d'Anglaterra sobre la inflació al Regne Unit. A més, des dels Estats Units arriba la dada dels costos laborals i la productivitat al segon trimestre, així com les reserves setmanals de petroli i derivats.

L'euro ha cotitzat avui lleugerament a la baixa al mercat de divises de Frankfurt, a 1,2395 dòlars, mentre que el barril de Brent cotitzava a 11,79 dòlars, 0,21 menys que al tancament de la jornada anterior.

La prima de risc se situa als 545 punts bàsics

La prima de risc d'Espanya ha reprès la tendència a l'alça i ha pujat a 545 punts bàsics, vuit més que al tancament de la sessió anterior. La rendibilitat del bo espanyol ha pujat al 6,925%, mentre que el bo alemany se situa a 1,469%.

Després de les fortes compres realitzades aquests dies, els inversors han optat per vendre bons espanyols, fet que ha generat la caiguda del preu i l'augment de la rendibilitat i del diferencial amb Alemanya.

Malgrat això, la recollida de beneficis s'ha moderat i, si ahir les expectatives que la intervenció del BCE se centri en els títols a curt termini va fer que s'incrementés el rendiment del bo a dos anys (3,852%), avui la seva rendibilitat era de 3,806%.

En qualsevol cas, els analistes han assenyalat que sembla que en els últims dies s'estan consolidant les tendències estabilitzadores a la zona de l'euro, cosa que permet certa relaxació i fins i tot optimisme als mercats.

La prima de risc d'altres països no ha patit grans canvis: la d'Itàlia se situa als 449 punts bàsics, per sobre de la d'Irlanda, de 558; la de Portugal ha arribat als 868, i la de Grècia ha marcat els 2.395 punts.

stats