Brussel·les vol acabar amb el cobrament per 'roaming' a finals del 2017

El comissari europeu d'Economia i Societat Digital preveu que el Parlament arribi a un acord per suprimir aquest recàrrec en breu

Brussel·les espera poder suprimir el cobrament del recàrrec per roaming  en els serveis de telefonia a finals del 2017. Així ho ha afirmat aquest dimarts el comissari europeu d'Economia i Societat Digital, Güenther Oettinger, al diari alemany Rheinische Post. "Des del segon trimestre de 2017, els càrrecs probablement deixaran d'existir", ha afirmat Oettinger.

La Comissió i el Parlament europeu arribaran a un acord al respecte aviat per poder eliminar el cobrament per roaming, segons ha aclarit Oettinger.

L'any 2007 la Comissió va començar a reduir el cobrament màxim que els operadors de telefonia poden imposar als seus usuaris per trucar o utilitzar les dades a l'estranger. 

La pugna amb les telefòniques

A finals de l'any passat, el Parlament Europeu ja va aprovar una resolució que posava fi al roaming, però va ser revocada pel Consell Europeu, per la pressió de les operadores i es va endarrerir la data fins a finals del 2018. Tot i això, l 'Eurocambra va obrir una negociació per millorar les condicions i establir els preus màxims. Ara per ara, s'està buscant el compromís dels diputats que aposten per eliminar-lo a finals del 2016.