La cadena de moda dels EUA Forever 21 es declara en bancarrota

La firma de roba 'low cost' és l'última víctima de l'arribada del comerç electrònic al sector

La cadena de moda nord-americana Forever 21 va anunciar ahir diumenge que ha entrat en bancarrota a nivell global. L'empresa de roba 'low cost' se suma així a una llarga llista de grans negocis de la distribució als Estats Units que no han sobreviscut a la nova era del comerç electrònic. Segons el document que va presentar la companyia a la cort encarregada de les bancarroters a l'estat de Delaware, el seu volum d'actius i passius oscil·la entre els 1.000 i els 10.000 milions de dòlars.

"Hem demanat l'aprovació per tancar fins a 178 botigues arreu dels EUA. Les decisions per tancar les botigues encara estan en marxa, a l'espera de les converses amb els propietaris", ha explicat Forever 21 en un comunicat. Tot i així, el grup assegura que intentarà mantenir les seves operacions a l'Amèrica Llatina i abandonar principalment mercats a Àsia i Europa.

Fundada el 1984, la cadena de moda ràpida comptava amb 815 botigues repartides en 57 països. De fet, el 2014 ja va tancar la seva única botiga a Espanya ubicada al centre comercial La Maquinista a Barcelona. La setmana passada va anunciar que cessaria la seva activitat al Japó i tancaria els seus 14 locals. A més, la seva filial canadenca també va presentar la fallida.

Les grans cadenes de moda ràpida toquen sostre

Forever 21 considera que aquesta reestructuració li permetrà centrar-se en la part rendible dels seus establiments i tancar algunes ubicacions que no li funcionen. La cadena assegura que recentment va rebre 275 milions de dòlars en finançament dels seus creditors actuals i 75 milions de nous inversors.

Des de principis del 2017, més de 20 minoristes nord-americans com Sears o Toys 'R' Us s'han declarat en bancarrota, ja que cada vegada és més habitual que els clients comprin a través d'internet i evitin els grans centres comercials.