IMMOBILIARI
Economia 15/03/2011

La caiguda del preu dels pisos es modera a Catalunya fins al 2,8% al 2010

L'habitatge acumula una pèrdua de valor del 20,1% en els darrers tres anys

Ariadna Carbonell
1 min
Habitatges en venda a Girona

BarcelonaLa crisi immobiliària encara porta de baixa els preus dels pisos, tot i que els retrocessos van moderar-se l'any passat. L'habitatge a Catalunya va experimentar una pèrdua de valor del 2,8% el 2010, segons les dades que publica avui l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El retrocés dels preus és inferior al dels dos anys precedents. El 2009 van caure un 7%, mentre que el 2008 la davallada va arribar al 10,3%. En conjunt en aquests tres anys, els pisos es van devaluar un 20,1%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i aquesta moderació, el retrocés mitjà dels pisos a Catalunya va ser inferior al del conjunt de l'Estat espanyol. De mitjana, els preus de les cases a Espanya va caure un 1,9% al 2010. Les autonomies on s'ha notat més la crisi en termes de preus han estat Cantàbria (-7,2%), La Rioja (-6,2) i Navarra (-5,9%).

Per contra, ja torna a haver-hi comunitats on els preus ja tornen a pujar. És el cas d'Extremadura i Madrid, dues autonomies en les quals els preus van augmentar, de mitjana, un 1,7% al tancament de l'any passat.

stats