FINANCES
Economia 27/01/2011

El nou banc de La Caixa es dirà CaixaBank

La Caixa controlarà un 81% de la nova entitat, que no naixerà fins a l'estiu. La nova entitat serà el desè banc de la Zona Euro per valor en borsa.

A. Carbonell / à. Font
1 min

BarcelonaEls consells d'administració de La Caixa, Criteria i MicroBank han decidit aquesta tarda crear un nou banc que es dirà CaixaBank, segons un comunicat que La Caixa ha enviat aquesta tarda a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La nova entitat serà el desè banc de la Zona Euro per valor en borsa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Caixa traspassarà el seu negoci bancari a Criteria que, al seu torn, passarà a dir-se CaixaBank. Aquesta entitat es quedarà amb les participacions financeres, el negoci assegurador i les participacions que el grup té a Telefònica i Repsol. Totes aquestes participacions tindran un valor comptable de 20.600 milions d'euros.

La Caixa serà l'accionista majoritari de CaixaBank, del qual controlarà un 81,1%.

El nou CaixaBank tindrà un 'core capital' del 10,9%. El 'core capital' són les reserves de diners per a fer front a possibles pèrdues. El govern espanyol exigeix als bancs un 'core capital' del 8%. Com que CaixaBank arribarà al 10,9%, la nova entitat tindrà marge per a comprar altres bancs o caixes.

La transformació de La Caixa en CaixaBank durarà mesos i es tancarà abans de l'agost del 2011. L'operació permetrà al nou grup mantenir les tres divisions que té actualment: el negoci bancari, les participacions industrials i l'obra social.

stats