Economia 14/02/2012

Un error de càlcul obliga a enderrocar part de l'aeroport de Castelló abans que hi hagi volat cap avió

El govern valencià rescindeix el contracte amb la concessionària, que li reclama 80 milions d'euros

Ara / Acn
1 min

BarcelonaTot i que es va inaugurar fa gairebé un any –i segueix sense tenir encara data prevista d'obertura–, l'aeroport de Castelló s'ha trobat amb una altra pedra a la sabata que obligarà a enderrocar una part de la infraestructura.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pendent dels permisos per acollir vols comercials i sense cap comunicació sobre les destinacions amb què enllaçarà, el president del consell d'administració d'Aerocas, Carlos Fabra, va informar aquest dilluns després del consell d'administració de l'empresa que part de la infraestructura s'haurà de fer de nou, segons han confirmat fonts d'Aerocas a l'ACN.

En concret, s'haurà de tornar a construir la plataforma on giren els avions, que no compleix amb els requisits de seguretat de l'Estat.

La remodelació, segons Aerocas, l'hauria de pagar l'empresa Concesiones Aeroportuarias, a través de l'aval de 4 milions d'euros dipositat, i que venç el pròxim 31 de març. Aerocas no ha especificat quan s'iniciaran les obres de construcció.

Segons publica 'El País', la concessionària reclama a l'administració 80 milions d'euros per un contracte que havia de durar 50 anys.

El diari assegura també que Aerocas coneixia la deficiència des de l'abril, només un mes després de la inauguració sense avions de la infraestructura, però l'ha ocultat fins ara.

Aeroport amb polèmica

La polèmica no deixa d'acompanyar l'aeroport de Castelló des que el passat 25 de març va ser inaugurat per l'expresident valencià Francisco Camps i l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, actual president de la societat promotora de la infraestructura, Aerocas.

stats