Tranquil·litat al Prat en la segona jornada de vaga de personal d'Iberia

S'ha cancel·lat preventivament uns 80 vols per avui, 64 són de Vueling i 8 de British Airways

La jornada de vaga al Prat avança més tranquil·lament que ahir. Als 64 vols que Vueling va cancel·lar preventivament divendres al matí, s'hi han sumat 8 de British Airways, quatre d'anada i quatre de tornada. Amb les anul·lacions d'altres companyies, hi ha uns 80 trajectes que no s'han fet. Ha hagut al voltant de 135 vols afectats per aquest motiu durant tot el cap de setmana. A més, encara s'arrosseguen alguns efectes dels retards de dissabte. 

Iberia ha afirmat al migdia que el seguiment de la vaga és del 14,7%. El comitè que representa el personal de terra de la mateixa companyia ha respost que no entrarà en una "guerra de xifres" i que es reuniran demà per valorar la mobilització. El que han avançat és que es demanarà a la companyia reprendre les negociacions.

El primer dia de vaga a l'aeroport del Prat va acabar, ahir, amb 106 vols cancel·lats, 62 per la protesta laboral del personal de terra d'Iberia i 42 pel mal temps, que va obligar a tancar l'espai aeri durant més de mitja hora. Segons fonts d'Aena, el fet que la pluja es concentrés durant unes hores de molta activitat aèria, va provocar retards que es van anar arrossegant durant tota la tarda i nit. 

Per a Omar Minguillón, portaveu de la UGT a Iberia Barcelona, els retards i les cancel·lacions d'aquest dissabte són, però, conseqüència de la vaga i no de la pluja. "Si només mitja hora de pluja intensa paralitzés l'aeroport seria un problema greu per a una infraestructura internacional com aquesta", ha dit aquest diumenge en declaracions als mitjans al mateix aeroport.