Economia 29/08/2019

Els carburants s'abarateixen malgrat l'operació tornada

La gasolina i el gasoil s'aproximen als preus mínims de l'estiu

Ara
2 min

BarcelonaEls preus de la gasolina i del gasoil han encadenat la seva tercera setmana consecutiva de caigudes, de manera que acumulen un descens de fins a un 1,7% en aquest mes d'agost i s'acosten als mínims marcats en aquest estiu a finals de juny, quan s'està a les portes de l'operació especial de retorn de les vacances d'estiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En concret, el preu mitjà del litre de gasolina s'ha abaratit aquesta setmana un 0,3%, fins a situar-se en els 1,308 euros, mentre que el preu mitjà del litre de gasoil ha baixat un 0,16%, fins als 1,198 euros, segons dades del 'Butlletí Petrolier de la Unió Europea'.

Després dels màxims d'aquest estiu la primera setmana d'agost, els preus de la gasolina i el gasoil van anar a la baixa i s'han abaratit durant el mes un 1,7% i un 1,48%, respectivament.

Aquests preus dels dos carburants s'acosten als mínims estivals que van tocar la gasolina –1,301 euros– i el gasoil –1,194 euros– en l'última setmana del mes de juny. Amb aquest nivell de preus, omplir un dipòsit mitjà de gasolina de 55 litres costa actualment 72,65 euros, uns 70 cèntims d'euro menys que la setmana passada, mentre que en el cas del gasoil ascendeix a 65,9 euros, uns 10 cèntims d'euro més barat.

Aquest descens en els carburants es produeix en un entorn d'estabilització dels preus del petroli en les últimes setmanes. El barril de cru Brent, de referència a Europa, cotitzava aquest dijous a 60,46 dòlars, mentre que el Texas americà s'intercanviava a 56,14 dòlars, en línia amb els preus de fa una setmana.

La gasolina segueix estant més barata a Espanya que a la mitjana de la UE i la zona euro, on el preu mitjà de venda al públic del litre s'ha contingut i fins i tot ha baixat. Així, el combustible Euro-Súper 95 se situa en 1,41 euros i 1,453 euros a la UE i a l'eurozona, respectivament, mentre que el litre de gasoil costa de mitjana 1,311 euros a la UE i 1,31 euros a l'eurozona.

stats