INVESTIGACIÓ JUDICIAL
Economia 15/12/2010

Un jutge investiga la família Carulla per evadir impostos

Tindrien diverses societats instrumentals a Holanda, Costa Rica i l'Uruguai

Efe
1 min

BarcelonaUn jutge de Barcelona investiga sis membres de la família barcelonina Carulla, propietària del grup Agrolimen, per evadir presumptament impostos d'aquesta empresa familiar a través de diverses societats instrumentals amb seu a Holanda, Costa Rica i l'Uruguai.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han informat a Efe fonts judicials, la investigació a Agrolimen és part d'un informe de l'Agència Tributària sobre l'activitat del grup en l'exercici 2006-2007 que apuntava indicis de frau fiscal a la corporació, a través d'una complexa operació d'enginyeria financera.

Concretament, entre 2006 i 2007 els propietaris del grup Agrolimen haurien venut les seves accions a dues societats domiciliades a les Antilles Neerlandeses, constituïdes amb un capital de 180 milions d'euros, l'administrador del qual és Jordi Carulla, un dels germans investigats.

L'informe de l'Agència Tributària apunta que aquestes dues societats, formalment companyies asseguradores però de naturalesa suposadament instrumental, estaven al seu torn participades per dues empreses més amb seu a Costa Rica i Uruguai, països on la tributació per beneficis empresarials és mínima.

Posteriorment, aquestes dues societats llatinoamericanes van adquirir el 100% de les accions de les empreses domiciliades a les Antilles Neerlandeses, la qual cosa les va convertir en les seves propietàries.

La investigació sobre els Carulla procedeix d'unes diligències obertes el 2008 per l'Audiència Nacional per un presumpte delicte contra la Hisenda Pública, arran de l'anàlisi dels moviments bancaris del banc portuguès Espirito Santo, les seus del qual van ser escorcollades l'any 2006 en el marc d'una operació del jutge Baltasar Garzón contra el blanqueig de capital.

Les diligències de l'Audiència Nacional derivaven d'una operació de l'Oficina Nacional per a la Investigació del Frau, que va demanar autorització judicial per accedir als comptes, assentaments bancaris i correus electrònics del banc Espirito Santo.

stats