Economia 07/11/2016

Baiget visita Londres per intentar captar les empreses que fugen del Brexit

El conseller d'Empresa s'ha reunit amb una vintena de multinacionals per atreure projectes del sector industrial i de les TIC

Ara
2 min
El conseller Baiget s'ha reunit amb una vintena de multinacionals a Londres

BarcelonaAprofitar els recels que genera el Brexit i promocionar els atractius de Catalunya. Amb aquest missatge el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, s'ha reunit avui a Londres amb els directius d'una vintena de multinacionals i fons d’inversió britànics i extracomunitaris del sector industrial i les TIC.

Baiget ha explicat que “Catalunya té els actius i la capacitat d’atreure noves inversions productives d’empreses extracomunitàries i britàniques, com ja ho ha fet els últims anys”, i ha remarcat la voluntat del Govern de reforçar els lligams comercials entre el Regne Unit i Catalunya, aprofitant el fet que ja hi ha 440 empreses britàniques que tenen seu a Catalunya.

De fet, tal com ha recordat el titular d’Empresa als directius presents a la trobada, en els darrers cinc anys i mig Catalunya ha captat 14.532 milions d’euros d’inversió estrangera, provinents de 600 projectes d’inversió d’empreses de tot el món, que han suposat la creació de 38.385 llocs de treball. Ara, el següent pas d'aquest pla conjunt entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona és aprofitar les oportunitats d’inversió que ofereix Catalunya en sectors com la indústria, la logística i les TIC.

L'acte s'ha fet a a la seu del grup FDI Markets del Financial Times a Londres. L’editora dl l''FDI Magazine', Courtney Fingar, també ha assenyalat el potencial de Catalunya "en innovació i R+D, fet que la converteix en una regió molt competitiva, en termes de cost-oportunitat si es compara amb altres economies innovadores com la del Regne Unit i Alemanya”.

stats