Economia 27/07/2014

Catalunya guanya 18.200 autònoms en l'últim any

Tot i haver guanyat treballadors per compte propi respecte al 2013, l'últim trimestre ha estat negatiu i n'han desaparegut 12.600, segons l'EPA

Acn
1 min
PROFESSIONALS TITULATS  Una imatge d'un despatx d'arquitectes, un dels col·lectius afectats per la pujada de l'IRPF.

BarcelonaCatalunya ha guanyat 18.200 autònoms durant l'últim any, i això suposa un increment d'un 3,7%. Segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA), és la comunitat autònoma que ha registrat un creixement més gran de treballadors per compte propi. Aquestes dades contrasten amb la caiguda a l'Estat de 52.200 autònoms en el mateix període.

Amb tot, durant l'últim trimestre les dades del principat són negatives perquè va perdre 12.600 autònoms. El coordinador de la Unió d'Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors de Catalunya (UATAE), Dagoberto Itriago, ha assegurat que "les dades anuals són positives, especialment si les comparem amb les del conjunt d'Espanya", que han tingut una caiguda del 2%.

En un comunicat emès aquest diumenge, Itriago ha reclamat a la Generalitat que "ajudi a consolidar i a augmentar l'ocupació per compte propi" i ha reiterat que "no pot ser només una sortida momentània davant la desocupació massiva".

El coordinador de la UATAE ha assegurat que "la crisi no es pot donar per acabada" perquè les dades de l'EPA relatives al segon trimestre "refreden les expectatives en relació al creixement dels autònoms que havien vaticinat des del ministeri de Treball".

stats