COMERÇ

La vaga va causar pèrdues de més de 30 milions d'euros en el comerç català

La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) i el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona (CG) estimen que el seguiment de la vaga en el sector va ser "mínim"

La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) i el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona (CG) calculen que la jornada de vaga d'ahir va causar unes pèrdues en les vendes de més de 30 milions d'euros arreu de Catalunya.

Aquestes organitzacions han condemnat, mitjançant un comunicat, els actes vandàlics registrats ahir al centre de Barcelona i han demanat "actuacions contundents" contra els responsables. En aquest sentit, la CCC i el CG han reclamat canvis en l'actual normativa per evitar que les accions violentes quedin impunes i poder evitar així la reincidència.

Quant al seguiment de la vaga en el sector, les dues associacions estimen que va ser "mínim" i que només la van seguir "aquells comerciants que es van veure obligats a tancar pel pas dels piquets informatius i per l'acció de grups vandàlics", localitzats en els principals eixos comercials i turístics de les ciutats.