Economia 01/05/2014

CCOO i UGT consideren que ha quedat demostrat el "fracàs" de l'austeritat

Avisen que "no hem deixat enrere la crisi" i que "sis milions de persones no tenen feina ni expectativa de tenir-la a curt termini"

Efe
1 min
Fernández Toxo (CCOO) i Cándido Méndez (UGT) en la manifestació central de l'1 de Maig a Bilbao / EFE

BilbaoEl secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i el d'UGT, Cándido Méndez, han reclamat avui un canvi urgent de la política econòmica en considerar que ha quedat provat el "fracàs" de l'austeritat. Els líders sindicals han exigit al govern central que apliqui un canvi urgent de política econòmica per promoure l'ocupació "estable" i un augment dels salaris que faci recuperar la demanda interna.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Méndez i Toxo han traslladat aquest missatge en la roda de premsa conjunta que han fet a Bilbao abans de participar en la marxa de l'1 de Maig, que per primer cop han celebrat a la capital biscaïna. El lema sota el qual s'han manifestat era "Sense ocupació de qualitat no hi ha recuperació. Més cohesió social per a més democràcia".

"No hem deixat enrere la crisi. Tenim quasi sis milions de persones que no tenen feina ni expectativa de tenir-la en un curt espai de temps", ha augurat Toxo. Amb la caiguda de l'ocupació, ha dit el dirigent de CCOO, "ha augmentat també la desigualtat, de manera que l'1 per cent de la població espanyola augmenta la seva riquesa mentre la immensa majoria s'empobreix".

Per tot això, Toxo ha demanat "reformes, esclar que sí", però diferents de les que s'estan aplicant. Per exemple, ha reclamat una nova política fiscal, un augment de la inversió pública i privada i que els salaris creixin per dinamitzar el mercat interior. "El sector exterior tot sol no ens traurà de la crisi", ha advertit.

Per la seva banda, Cándido Méndez ha resumit la política econòmica del govern dient que només el preocupa "la contenció del dèficit, la resta no és estratègic".

stats