Economia 05/06/2019

Cellnex operarà 220 torres de telecomunicacions al Regne Unit per 113 milions

La companyia incrementarà un 40% els seus emplaçaments britànics

Ara
1 min
Cellnex entra a França amb la compra de 230 torres per 80 M€

BarcelonaL'empresa d'infraestructures de telecomunicacions Cellnex ha adquirit els drets de comercialització i explotació de 220 torres de telecomunicacions al Regne Unit per 113 milions d'euros, gràcies a un acord de col·laboració amb l'empresa britànica BT.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia assumirà els contractes de servei existents d'aquestes 220 torres per als pròxims 20 anys i compartirà amb BT els ingressos addicionals que generi a partir de la seva gestió, segons ha informat Cellnex, que amb aquesta aliança incrementarà un 40% els emplaçaments que explota al Regne Unit.

"L'acord signat marca el camí per a una futura cooperació a llarg termini amb BT", ha afirmat el director general de negoci global de Cellnex, Àlex Mestre, que ha recordat que la companyia ha adquirit aquest any 10.700 emplaçaments del grup francès Iliad i l'operador suís Salt.

El grup britànic BT i el seu operador mòbil EE (Everything Everwhere) han desplegat recentment la primera xarxa 5G del país en sis ciutats i, a mesura que progressi la iniciativa, acords com l'assolit amb Cellnex els ajudaran a arribar "a tants llocs del Regne Unit com sigui possible".

Cellnex és el principal operador europeu d'infraestructures de telecomunicacions sense fil, amb una cartera de 45.000 emplaçaments distribuïts en sis països, i va tancar l'exercici del 2018 amb uns ingressos de 901 milions d'euros, un 14% més respecte a l'any anterior.

stats